Interview Mehmet

Zelfstandig Werkend Kok

Met wie hebben wij het genoegen?
Mijn naam is Mehmet, ik ben 21 jaar en ik ben werkzaam als zelfstandig kok bij Van der Valk Hotel Zwolle.

Waarom werk je bij Hotel Zwolle?
Ik was opzoek naar een professionele keukenbaan en tijdens mijn zoektocht zag ik dat de keukenafdeling van het Van der Valk hotel een kok nodig had. Ik zag dit als een kans om mezelf te verbeteren, na een leuk gesprek ben ik aangenomen en werk er nu met plezier.

Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?
Ik heb mijn culinaire opleiding in Turkije voltooid en mijn stage in Club Marco Polo Antalya afgerond voor 1 zomerperiode en 1 zomerperiode bij White City Hotel Alanya/Antalya voor een totaal van 2 jaar. En toen besloot ik naar Nederland te verhuizen omdat ik dacht mezelf hier beter te kunnen verbeteren in de keuken.

Waarom pas je in dit bedrijf?
Ik wilde graag een baan in een professionele, luxe keuken waar ik mezelf kon verbeteren, en daarvoor is Van der Valk hotel een heel waardevol bedrijf.

Omschrijf eens een werkdag…
Gemiddeld heb ik flexibele werktijden. Ik werk aan de warme kant van de keuken. Elke dag begin ik eerst met een kop koffie en begroet ik iedereen op de werkvloer.
Ik heb 3 aparte diensten, 11:00, 12:00, 15:00, dus ik heb geen vaste taak. Omdat elke dienst zijn eigen taken heeft. Als ik om 11.00 uur start, doe ik mijn controles op mijn eigen afdeling en vul ik de ontbrekende materialen en producten aan. Ik maak een begin aan het personeelseten voor die dag en werk een lijst met taken af. Daarna beginnen de eerste bestellingen door te komen in de keuken. Dus dan starten we met het bereiden van de a la carte bestellingen uit het restaurant. Na een pauze gaan we de keuken klaar maken voor het diner die avond. De taken in de keuken zijn dan ook verdeelt. Je hebt de koude en de warme kant in de keuken. Iedereen heeft dan een eigen plek. Zoals bij de vlees of viskant. Na het diner drinken we even een kop koffie en dan maken we een begin aan de schoonmaak werkzaamheden.

Wat merk je van het familiegevoel?
Er is een werkomgeving die in harmonie kan handelen, vriendelijk is, lacht en graag grappen maakt.

Wat moet iedereen weten over Hotel Zwolle?
Ik vind dat ze deze heerlijke menu’s zeker eens moeten proberen. Ik kan ook over het hotel zeggen dat het een heel mooie locatie en structuur heeft, en dat je je elektrische voertuigen veilig kunt opladen.