Interview Anouk

Banqueting medewerker

Met wie hebben wij het genoegen?
Mijn naam is Anouk ben 21 jaar oud en werk sinds augustus 2022 als banqueting medewerker bij Van der Valk Hotel Zwolle.

Waarom werk je bij Hotel Zwolle?
Ik werk bij Hotel Zwolle omdat ik het leuk vind om met mensen in contact te zijn. Ook is Hotel Zwolle één van de drukste hotels, er is dus altijd wel wat te doen.

Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?
Mijn broer Rick werkt als banqueting manager bij Van der Valk. Toen ik een keer bij hem kwam kijken leek het werk op de banqueting me heel leuk en afwisselend. Zelf was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Toen ben ik gaan kijken bij de vacatures die er waren en heb ik gesolliciteerd als banqueting medewerker.

Waarom pas je in dit bedrijf?
Ik vind het leuk om met heel veel verschillende mensen te werken. Het werk is ook heel afwisselend dit is iets wat ik erg fijn vind.

Omschrijf eens een werkdag…
Wij hebben op de banqueting ochtend en avonddiensten. Bij beide diensten begin je met het doornemen van de sheet van die dag. Je kijkt of er bijzonderheden zijn of dingen waarop gelet moet worden. In de ochtend check je de zalen en start je de zalen allemaal op. Wanneer de eerste gasten komen ontvang je de gasten en help je ze waar nodig. Als alle gasten zitten zorg je ervoor dat alles weer netjes wordt bijgevuld op de lounge en dat het er weer strak uitziet. Wanneer de gasten gaan lunchen zorgen we ervoor dat de zaal er weer netjes en opgeruimd uitziet als ze terugkomen. Ook kan het zijn dat een zaal dubbel is bezet. We bouwen deze zaal dan weer om zodat het klaar staat voor de volgende groep. Aan het eind van de middag hebben de groepen vaak een borrel met wat lekkere hapjes. Wij zorgen ervoor dat deze borrel goed verloopt en dat de gasten tevreden naar huis gaan. In de avond moeten alle zalen weer worden opgeruimd en worden klaargezet voor de volgende dag.

Wat denk je dat werken bij Van der Valk nog leuker kan maken?
Nog meer leuke collega’s

Wat merk je van het familiegevoel?
Er hangt altijd een goede sfeer op de werkvloer. Als er iets is kun je altijd bij iemand terecht.

Wat moet iedereen weten over Hotel Zwolle?
Hotel Zwolle ligt centraal gelegen in Nederland, hierdoor komen veel zakelijke gasten in Zwolle vergaderen. We hebben in totaal 17 zalen voor kleine en grote groepen. Met z’n allen zorgen we ervoor dat de gasten tevreden het hotel verlaten en hopelijk snel weer terugkomen.